Rabu, 18 November 2015

Minyak Essential - Panduan Pemula untuk Kesihatan yang lebih baik Melalui Amalan Purba

Minyak Essential - Panduan Pemula untuk Kesihatan yang lebih baik Melalui Amalan Purba

Diet adalah satu kebimbangan besar bagi ramai orang hari ini yang sama ada yang cuba untuk mengawal penyakit yang boleh dicegah atau orang-orang yang cuba untuk menurunkan berat badan yang berlebihan bahawa mereka membawa sekitar dengan mereka. Bukan sahaja diet kita sebagai rakyat Amerika telah semakin semakin teruk tetapi sebagai penduduk kita telah meningkat terdapat sangat sedikit percubaan untuk menangani kesan negatif yang lebih memproses makanan kita telah dilakukan. Setiap Amerika Single, yang telah memakan makan tengah hari yang panas di sekolah ingat dan mempunyai pengetahuan tangan pertama rasa pengawet dan perisa dihasilkan daripada makanan yang mereka makan semasa awal usia menghadiri Elementary melalui High School.

Untuk mendapatkan pemahaman diet kita kita perlu melihat apa yang telah di depan wajah kita untuk generasi. Malah sekurang-kurangnya 2 generasi. Satu-satunya generasi keseluruhannya untuk untuk tidak melihat makanan yang telah diproses dan dibungkus untuk "rak-hidup" adalah bahawa generasi yang paling besar ... orang-orang yang berjuang dan memenangi Perang Dunia II. Ramai daripada mereka telah terdedah kepadanya semasa mereka melalui Tentera tetapi sehingga sehingga itu mungkin berkembang kebanyakan makanan mereka sendiri atau, sekurang-kurangnya, mempunyai akses kepada segar, sans makanan pengawet. Apa yang ia kira-kira jangka masa itu yang kini telah menyebabkan kekurangan terbesar juzuk asas bahawa makanan yang pernah dikenali? Saya akan meliputi bahawa dalam artikel yang lain.

Anda, seperti saya telah pergi ke kedai dan membeli sekotak bijirin, atau beg tepung, beras, atau bijirin lain atau sayur-sayuran dalam tin untuk melihat perkataan "kaya" atau "berkubu" di sebelah atau label. Apa kata-kata itu bermakna? Mengapa pengayaan keperluan makanan atau benteng? Jawapannya adalah sangat mudah, begitu mudah sebenarnya bahawa masa depan anda pergi membeli-belah runcit, anda akan mula melihat di mana-mana! Ia akan menjadi sekurang-kurangnya satu perkara yang anda membawa pulang dari kedai dan bergantung kepada bagaimana anda membeli-belah, anda mungkin bernasib baik untuk mendapatkan rumah dengan satu perkara yang tidak berbenteng atau diperkaya. Mereka perlu diperkaya dan diperkuat kerana mereka telah dilucutkan dan diubah sebelum mendapat ditangguhkan di kedai runcit tempatan anda.

Oleh kerana proses ini pelucutan makanan kita nutrien penting, mineral, dan sebatian penting, semua rakyat Amerika diberitahu bahawa kita perlu mengambil "suplemen vitamin yang baik." Terdapat begitu banyak di luar sana yang ia mengelirukan untuk menentukan mana yang akan menjadi berguna dalam usaha kita untuk meningkatkan diet kita sendiri. Ia adalah satu percubaan yang tidak seberapa kerana sebahagian besar multi-vitamin yang kita makan akan dihantar melalui saluran penghadaman kita dengan penyerapan minimum oleh usus kita. Saya rasa anda boleh hipotesis bahawa bentuk tablet pepejal akan keluar dengan cara yang sama mereka masuk ... sebagai crap.

Yang paling teruk adalah belum datang sejauh kesihatan dan kesejahteraan kita jika kita tidak boleh atau tidak mengubah cara makanan diedarkan dan bersedia. Apa juzuk penting yang lain sedang dikeluarkan selain daripada vitamin dan mineral yang kita tidak menggantikan pada hari ke rutin hari? Adakah maksudnya menangani kesan negatif daripada sumber makanan kita lebih-diproses, cepat di mana sahaja, tin, berkubu dan diperkaya? Jawapannya adalah YA membanggakan!

Malangnya, pelucutan makanan kita biasanya tidak dapat dipulihkan sebaik sahaja ia dilakukan. kita tidak boleh mengambil juzuk sama yang terdiri buah-buahan dan sayur-sayuran atau herba dan menyusun semula mereka supaya makanan yang sama mempunyai kimia yang sama make-up dan manfaat kepada kita sebagai kita makan mereka. Terdapat bahan-bahan yang kini sedang diperkenalkan semula sebagai satu daripada beberapa bahan yang paling bermanfaat yang dilucutkan semasa pemprosesan makanan diet kita ialah menjadi minyak pati.

Minyak pati adalah inti pati tumbuhan dan tidak pernah diperolehi daripada sumber haiwan. Ini tidak bermakna bahawa saya menyokong vegetarianisme atau veganism kerana itu adalah pilihan yang tertentu dengan keperluan diet itu sendiri dan pilihan. Walau bagaimanapun minyak pati adalah cara yang baik untuk vegetarian dan vegan untuk menambah apa yang mereka kurang dalam diet mereka kecuali mereka berkembang semua makanan mereka sendiri, tetapi saya menyimpang. Minyak pati adalah sebahagian daripada kategori Perubatan Alternatif tetapi menjadi lebih dan lebih relevan dalam Perubatan Konvensional sebagai saintis menyedari pentingnya bahan-bahan yang sangat asas kerana Pelbagai mereka juzuk.

Minyak pati adalah sebatian aromatik semula jadi yang terdapat dalam pelbagai bahagian tumbuhan, dari kulit ke akar ke daun bunga. Mereka boleh menjadi kedua-dua cantik dan kuat wangi. Untuk ujian ini, ambil daun apa-apa herba segar, seperti thyme atau daun ketumbar, dan sapu daun di tangan anda. Ambil nafas dalam-dalam dan anda boleh bau minyak pati. Jika anda pernah menikmati hadiah mawar, berjalan oleh medan lavender atau bau segar potong pudina maka anda telah mengalami sifat aromatik minyak pati. Minyak pati adalah sepuluh kali lebih kuat dan sihat daripada rakan-rakan mereka kering herba yang sering botol dan ditaburkan untuk memberi perisa khusus makanan dan aroma. Minyak asas memberikan tumbuh-tumbuhan mereka berada dalam bau yang tersendiri tetapi juga memberi perlindungan terhadap pemangsa dan membantu dalam pendebungaan.

Minyak pati yang berasaskan air fitokimia bukan terdiri daripada sebatian organik meruap. Walaupun mereka adalah lemak larut, mereka tidak termasuk lipid lemak atau asid dijumpai di dalam sayur-sayuran dan haiwan minyak. Minyak pati yang sangat bersih, hampir garing, apabila disentuh dan dengan serta-merta diserap oleh kulit. Jika mereka berada dalam bentuk tulen mereka, mereka tidak akan meninggalkan kesan berminyak atau perasaan pada kulit. Tulen, minyak pati dicemari adalah lut dan pelbagai warna dari jernih kepada biru dalam.

Selain manfaat intrinsik mereka untuk tumbuh-tumbuhan dan yang indah wangi kepada orang-orang, minyak pati telah digunakan sepanjang sejarah dalam banyak kebudayaan untuk faedah perubatan dan terapeutik mereka. Kajian saintifik moden dan trend ke arah pendekatan yang lebih holistik kepada kesihatan memandu kebangkitan semula dan penemuan baru aplikasi kesihatan minyak pati. Orang-orang Mesir adalah sebahagian daripada orang pertama yang menggunakan minyak aromatik penting secara meluas dalam amalan perubatan, rawatan kecantikan, penyediaan makanan, dan dalam upacara agama. Kemenyan, Sandalwood, mur dan Cinnamon dianggap kargo yang sangat berharga di sepanjang laluan perdagangan kafilah dan kadang-kadang ditukar dengan emas dan komoditi berharga lain.

Selain daripada asal-usul, ini minyak sama yang dinyatakan di atas masih digunakan dalam Budaya Timur Tengah sebagai satu cara untuk mengelakkan bayi biasa dan kanak-kanak maladies itu, kami di dunia barat, mendapatkan inocculated daripada atau beberapa bentuk ubat preskripsi apabila kita atau anak-anak kita mendapatkan sakit. Tidak hairanlah bahawa dua perkara-perkara yang penting minyak kini sedang dikaji secara saintifik, telah diletakkan di kaki Yesus Kristus kerana dia terbaring di dalam palungan?

Pada zaman moden, sifat-sifat penyembuhan yang kuat minyak pati telah dijumpai semula pada tahun 1937 oleh seorang ahli kimia Perancis, Rene-Maurice Gattefosse, yang menyembuhkan tangan yang terbakar dengan teruk dengan minyak lavender tulen. A Perancis kontemporari, Dr. Jean Valnet, digunakan minyak pati gred terapeutik untuk berjaya merawat tentera yang cedera semasa Perang Dunia II. Dr. Valnet kemudian menjadi pemimpin dunia dalam pembangunan amalan aromaterapi. Sejak Perang Dunia II, penggunaan moden minyak pati terus berkembang pesat sebagai ahli sains kesihatan, pengamal perubatan kedua-dua disiplin alternatif dan konvensional terus penyelidikan dan mengesahkan kesihatan dan kesejahteraan yang banyak faedah minyak pati gred terapeutik.

Dr David Hill adalah seorang pakar perubatan yang telah mengkaji kesan-kesan dan kegunaan minyak yang penting dan menyatakan "Minyak pati digunakan untuk pelbagai sangat luas aplikasi emosi dan kesihatan fizikal. Mereka boleh digunakan sebagai minyak tunggal pada satu masa atau . dalam campuran kompleks bergantung kepada pengalaman pengguna dan manfaat diingini Minyak pati biasanya ditadbir oleh salah satu daripada tiga kaedah: disebarkan aromatically, disapukan pada kulit, atau diambil secara dalaman sebagai makanan tambahan ". Apabila mana-mana kaedah-kaedah ini dipilih, ia masih penting untuk ingat bahawa melainkan jika ia adalah minyak pati tulen, anda hanya mengambil sebatian bahan kimia ke dalam badan anda. Ia adalah penting bahawa anda berunding dengan pakar dalam disiplin minyak pati sebelum memulakan regimen yang aktif.

Deria bau mempengaruhi banyak laluan fisiologi termasuk rangsangan hormon dan proses metabolik lain. Aromaterapi adalah berasaskan kepada sambutan diramal badan terhadap rangsangan olfaktori tertentu. Minyak pati digunakan secara meluas dalam aplikasi aromaterapi. Minyak pati tertentu, apabila disebarkan di udara, boleh menjadi sangat merangsang manakala yang lain boleh menenangkan dan menenangkan. Beyond manfaat emosi, meresap minyak pati boleh membersihkan udara bau yang tidak diingini dicipta oleh binatang atau diperolehi dari penggunaan tembakau serta beberapa patogen bawaan udara. Peresap minyak yang rendah atau tiada haba pati yang disyorkan, kerana mereka tidak mengubah struktur kimia minyak yang sedang disebarkan. Minyak pati juga boleh digunakan sebagai pembersihan dan penulenan bahan tambahan untuk dobi dan permukaan pembersih di seluruh rumah.

Kerana pancaindera kita secara langsung boleh memberi kesan kepada keseimbangan hormon dan fungsi tubuh yang lain, penting dan perlu untuk mencari rangsangan yang boleh membantu untuk mengekalkan keseimbangan dalam badan kita. Ia tidak menghairankan bahawa ramai di antara kita hari ini berasa kesan selepas begitu banyak bahan kimia buatan manusia yang telah disimpan dan membina dalam badan kita sama ada melalui penyedutan, atau pengambilan, kita masih mempunyai mereka dengan kami.

Kami mempunyai semua makanan yang diproses dimakan yang hanya baik sebagai kalori kosong, jika kita bernasib baik. Kemudian, apabila kita kurang tenaga, kita menampung kekurangan tenaga daripada ini sedutan berlemak apa-apa-ness dengan minuman tenaga yang disumbat penuh dengan perangsang buatan yang anda berharap untuk mempunyai pepatah "masa Popeye" dengan tin bayam dan musim bunga ke dalam tindakan dengan apa-apa tetapi kejahatan yang anda secara peribadi menghadapi dimusnahkan dengan cepat satu-dua kombo. Realitinya adalah ini, hasilnya adalah biasanya shake atau kegelisahan yang mendahului kemalangan meninggalkan anda kekurangan sepanjang hari. Seperti semua perangsang, akhirnya anda akan perlu meningkatkan dos untuk memperoleh hasil yang sama. Semua ini tabiat dan tingkah laku adalah disebabkan kerana kita sebagai rakyat Amerika telah membuat keputusan yang kita mahu "lebih besar, lebih baik, lebih cepat, lebih!" dan kami mahu ia semalam! Kita perlu mula "memutuskan" dan memilih untuk mendapatkan semula kawalan ke atas setiap aspek kesihatan kita.

Untuk mengimbangi semula badan anda dan mendapatkan semula tenaga semula jadi yang anda perlu mendapatkan dari sumber makanan, anda hanya perlu meneroka dunia gred terapeutik minyak pati tulen disahkan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar