Rabu, 18 November 2015

Bawang putih - Bagaimana untuk Penyembuhan Atau Kemudahan 8 Gangguan Bersama Dengan Bawang Putih

Bawang putih - Bagaimana untuk Penyembuhan Atau Kemudahan 8 Gangguan Bersama Dengan Bawang Putih

Beribu-ribu tahun, dalam banyak kebudayaan, bawang putih telah digunakan sebagai makanan dan ubat-ubatan. Bawang putih perkataan datang dari Old English garleac, yang bermaksud "Speer bawang." Sepanjang sejarah manusia, bawang putih telah kedua-dua dicari untuk kuasa penyembuhan dan dijauhi untuk bau yang kukuh. Mujurlah, kini perubatan moden mula memeluk bawang putih sebagai alternatif kepada ubat-ubatan preskripsi.

Bawang putih adalah sangat kaya dengan antioksidan. Ia telah terbukti untuk membunuh 23 jenis bakteria. Vitamin dalam bawang putih, seperti A, B, dan C, merangsang badan untuk melawan karsinogen dan menghilangkan toksin. Ia juga boleh membantu dalam mencegah beberapa jenis kanser seperti kanser perut. Sebatian sulfur Bawang putih dapat mengawal metabolisme gula dalam darah, merangsang dan menyahtoksik hati, serta merangsang peredaran darah dan sistem saraf.

Yang disenaraikan di bawah 8 gangguan perubatan biasa yang boleh susut atau dirawat dengan bawang putih.

1. Asma
Harta anti-radang dan anti-virus bawang putih menjadikannya sebagai ubat sempurna untuk asma. Gabungan salah halus cincang ulas bawang putih dan satu sudu teh madu segar boleh membantu menghentikan serangan jika diambil segera. Mengisar ulas bawang putih ke dalam pes dan campurkan madu dengannya. Mempunyai sudu 3 hingga 4 kali sehari. Ia akan membantu mencegah berdehit disebabkan oleh asma.

2. Jangkitan Pundi Kencing
Bawang putih mentah dimakan secara teratur telah terbukti berkesan dalam membunuh bakteria yang bertanggungjawab untuk jangkitan pundi kencing yang berulang. Untuk membantu menyembuhkan jangkitan pundi kencing, menggabungkan satu sudu teh minyak zaitun dan satu sudu teh jus bawang putih dicampur dalam segelas air suam. Minum ini tiga kali sehari.

3. Selsema
Untuk membantu menghindari atau mencegah selesema, makan mentah, bawang putih segar dihancurkan. Bawang putih mempunyai ciri-ciri anti-virus yang kuat antibiotik dan anti-kulat dan meningkatkan sistem imun. Ia juga banyak kali akan membunuh parasit dalam usus.

4. Kulat Jangkitan
Bawang putih boleh membantu dengan hebat dengan kaki makan air atau lain-lain jenis jangkitan kulat biasa. Anda boleh menahan atau mengelakkan apa-apa jenis jangkitan kulat dengan menambah dua ulas bawang putih segar untuk diet anda setiap hari.

5. Senak
Dua pil bawang putih selepas makan tengah hari dan makan malam akan menghilangkan senak cantik dengan cepat kerana ia membantu merangsang rembesan jus pencernaan.

6. Hidung berdarah
Membentuk pes yang diperbuat daripada bawang putih dihancurkan untuk membantu mengubati hidung berdarah. Kemudian membuat pes ke dalam bulatan kira-kira saiz dolar setengah. Letakkan pes pada punggung kaki kaki kanan anda jika lubang hidung kiri anda adalah pendarahan atau berjalan kaki meninggalkan anda jika lubang hidung kanan anda adalah pendarahan.

7. Ketuat Plantar
Untuk membantu dengan ketuat plantar pada tapak kaki anda, memerah minyak daripada kapsul bawang putih ke ketuat dan gosok dengan baik. Kemudian letakkan stokin bersih dengan berjalan kaki yang terjejas. Pastikan anda mengulangi proses ini setiap malam sehingga ketuat itu hilang.

8. Sakit gigi
Sehingga anda dapat melihat Doktor Gigi, letakkan hirisan bawang putih dikupas pada gigi yang terjejas untuk mengurangkan rasa sakit.

Bawang putih menjadikan makanan tambahan kesihatan yang indah. Saya mengambil dua tablet bawang putih setiap hari, kerana ia mempunyai banyak manfaat kesihatan dan sifat-sifat penyembuhan.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar