Rabu, 18 November 2015

Apakah Kinesiology Ujian otot?

Apakah Kinesiology Ujian otot?

Sistem saraf dianggap kawalan induk dan sistem penyampaian badan, dan bersama-sama dengan sistem endokrin, ia adalah bertanggungjawab untuk mengawal selia dan mengekalkan homeostasis tubuh. Salah satu fungsi sistem saraf adalah untuk menyebabkan tindak balas yang dikenali sebagai output motor, yang mengaktifkan otot kita sebagai tindak balas kepada input deria yang diterima oleh sistem saraf.

Contoh ini akan menjadi seperti melihat tanda berhenti semasa memandu dan meletakkan kaki anda di atas pedal brek sebagai tindak balas. Melihat tanda berhenti itu akan menjadi input deria dan menekan pedal brek akan menjadi output motor. Oleh kerana hubungan antara input deria dan tindak balas otot, pembangunan ujian otot dilahirkan.

Ujian otot adalah mana-mana teknik kinesiological yang direka untuk mengakses anatomi tenaga tubuh melalui mata anatomi tertentu menggunakan tindak balas otot. Terdapat banyak teknik dan tidak ada satu cara untuk pergi tentang hal itu, tetapi prinsip-prinsip selalu tetap sama. Apabila ujian otot, secara amnya terdapat pusat akses yang berbeza seperti akupunktur, meridian, mata akutekanan, anatomi organ, dan sebagainya, pada badan yang berkaitan dengan organ-organ yang berlainan atau sistem organ. Ini juga dipamerkan sebagai kenalan atau mata refleks.

Setelah pusat akses yang telah ditentukan dan ditekan ke atas, "litar" telah dicipta dan kekuatan set yang dipilih otot dicabar - jari dan otot berbentuk delta adalah contoh biasa. Jika jawapan otot yang kuat ia menunjukkan bahawa sambungan saraf (saraf ke otot) yang kuat dan terdapat keseimbangan bertenaga yang berkaitan dengan pusat akses yang diuji.

Apabila tindak balas otot yang lemah, ia mungkin menunjukkan bahawa terdapat satu litar pintas dalam isyarat saraf, dengan kata lain, saraf yang lemah kepada sambungan otot dan tiada baki bertenaga yang berkaitan dengan pusat akses yang diuji. Apabila Senario kedua ini adalah kes itu, pengamal yang terlatih boleh memilih untuk menguji ubat-ubat mereka untuk mencari ejen pembetulan untuk membantu mengembalikan keseimbangan itu organ atau organ sistem.

Jadi, bagaimana ubat yang betul ditemui? Jika anda bermula dengan organ atau sistem organ yang lemah, anda boleh memperkenalkan ubat artikular ke dalam litar dengan mempunyai individu yang memegang ubat manakala pusat akses yang lemah sedang diuji. Jika pada ketika itu tindak balas otot negara kukuh, maka anda mempunyai bahan yang menguatkan tenaga daripada organ atau sistem, anda mendapati 'perlawanan' yang positif yang akan membantu individu.

Jika jawapan otot masih menguji lemah, maka ubat yang didapati tidak berubah sebagai tindak balas otot yang lemah awal, dan ini ditafsirkan sebagai ubat yang tidak mempunyai manfaat khusus kepada tenaga yang organ atau sistem. Oleh kerana itu, meneka kerja itu diambil daripada gambar dan formula pemakanan, botani atau homeopati yang sesuai boleh dipilih untuk mewujudkan protokol adat yang paling tepat untuk pesakit.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar